Visar inlägg med etikett spyware program safe computer virus. Visa alla inlägg
Visar inlägg med etikett spyware program safe computer virus. Visa alla inlägg

onsdag 26 mars 2008

Guide: Hur du skapar din EGEN userbar i photoshop.


:!: Inledning

Eftersom många förmodligen undrar hur alla designers lyckas så bra med sina avatarer / signaturer / userbars, så bestämde vi oss för att slänga ihop en guide.

Så, hur gör folk för att lyckas med sina skapelser? De flesta använder brushes, penslar gjorda av annat folk för att du ska ha det lättare, men kan man verkligen kalla det för ditt eget verk då? Detta gäller så klart inte alla, men man börjar oftast på detta sättet, likaså gjorde vi.

I denna guiden kommer du att lära dig diverse snabbkommandon som du borde lägga på minnet!

:!: Skapa en Userbar

Ni har säkert tänkt jättemycket på vad jag yrade om innan, så det är väl lika bra att börja med själva guiden. Vi ska alltså skapa en userbar.

Måttet du ska använda för att göra en userbar är oftast 350x19 (vanligaste måttet folk använder). En annan sak som folk oftast vill använda på en userbar är en pixelfont, nedastående finner du några länkar till ett par.

* Visitor - Många använder denna fonten till Userbars
* HaxrCorp S8 - Min favorit.

Här hittar du ytterligare mer pixelfonts

Dåså, dags att börja.
Börja med att öppna Photoshop, och skapa ett nytt dokument med storleken 350x19. ( Hämta ett glas med valfri dricka då du kommer att sitta med denna bilden i minst 15 minuter, tiden det tar att läsa guiden är inräknad. )

Börja med att skapa en grund, vi brukar göra ett lager med Moln ( Filter -> Render -> Clouds ) men innan du gör detta så ska du nollställa färgerna (då molnen ska ha förgrunden Svart och bakgrunden Vit) så dags för ditt första kortkommando.

Om du kollar över de två färgrutorna så ser du en liten pil, klickar du på denna pil så byter färgerna plats, men du kan också använda kortkommandot X, så klicka på X ett par gånger. Nästa steg du ska göra är lära dig att nollställa färgerna, detta gör du genom att klicka på D, detta bör du göra varje gång du ska göra Moln, då det ser bäst ut.

Så, klicka på X sedan D och sedan går du in i Filter -> Render -> Clouds. Nu borde du ha något liknande.

Nästa steg är att skaffa lite penslar, ja jag vet att efter vad jag sa innan så har du nog fått den uppfattningen om att penslar gjorde av någon annan är jättejättedumt, men vi har inget val då jag inte vill dryga ut guiden till ytterligare 152,39 sidor. Jag tänkte att vi skulle göra en abstrakt userbar så ladda ner denna rar fil med penslar på följande länk.

Länk till RAR-fil

Nu ska du packa upp dessa på valfri plats, antingen i Photoshop's egna brushes mapp, så att de kommer att finnas i högerklicksmenyn när du väljer penslar, denna mappen ligger i: C:\Program\Adobe\Photoshop CS2\Presets\Brushes\, dvs ifall du har installerat CS2 i denna mappen, annars ligger brushes helt enkelt i \din photoshop mapp\Presets\Brushes.

Har du photoshop uppstartat så kan det vara så att att du måste starta om för att dina penslar ska dyka upp i photoshopmenyn, annars så högerklickar du och väljer Load Brushes, letar fram penseln StalemateIsGod (ligger där du packade upp rar filen). Här är det viktigt att du inte väljer samma pensler hela tiden, då folk märker detta väldigt lätt. Så pensla med olika brushers i VITT och SVART på OLIKA LAGER, dvs, skapa nya hela tiden. Ta en titt på följande bild.


Denna bild har blivit autoförminskad klicka här för att visa bilden i full storlek.


Du kan nu välja att placera dessa i en mapp för att det ska se mer organiserat ut, men du gör som du vill. Dags att lägga på lite blending options, dessa hittar du här.

Vi rekommenderar att du bara använder Soft Light eller Overlay, men du kan ju så klart experimentera med andra också. Lägg på olika Blending Options på de lager med StaleMateIsGod penseln du skapade, så att det ser ut något som detta. (Lägg inte på med blending options på moln lagret)

Skapa ett lager över allt annat, denna gången öppna penseln Total Deviance och/eller Doom Abstract 2, du kommer att använda båda.

Gör som du gjorde med de första penslarna ( Stalemate ) tills du har något liknande detta. (Du ska alltså göra om stegen du gjorde innan fast med andra penslar.) Notera att på denna bilden har jag inte använt blending options på allt, utan vi har testat oss fram för att få det så bra som möjligt, har också använt Hard Light på en eller två.


Denna bild har blivit autoförminskad klicka här för att visa bilden i full storlek.


Nu tänkte jag att vi skulle göra de mörka färgerna mörkare och de ljusa färgerna ljusare, så vi går in i Layer -> New Adjustment Layer -> Brightness/Contrast.... Vad du ska ställa in här beror på hur du har penslar, men du kan lätt se skillnaden på följande bild. Du får prova dig fram.


Denna bild har blivit autoförminskad klicka här för att visa bilden i full storlek.


Då var det dags att lägga till lite färg. Det finns mer än ett sätt att lägga till färg, men jag kommer gå igenom Color Balance då jag tycker det är mest praktiskt. Så, klicka på Layer -> New Adjustment Layer -> Color Balance.... Detta kommer göra så att det skapas ett nytt FÄRGLAGER. Här väljer du färg du vill ha, jag valde följande.


Denna bild har blivit autoförminskad klicka här för att visa bilden i full storlek.


Dags för texten. =) In på DaFont.com och leta upp en passande font ( såvidare du inte vill använda någon av teckensnitten jag skrev tidigare). Lägg den i din font mapp, antar att du vet hur du gör detta.. Gå in i photoshop och skriv en text, nu kan du lägga till lite Blending Options på texten, detta är lite annorlunda än vad du gjorde på pensellagren (fast det fungerar ju iofs också).

En bild säger mer än tusen ord så....

söndag 23 mars 2008

Guide: Hur du hanterar spyware


Hur man tar bort spyware från sin dator, och förhindrar skiten att komma in.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Försäkra dig om att du har AVG antivirus, nod 32 eller vad du nu använder för slags virus program, och kom ihåg att ALLTID ladda ner senaste uppdateringarna till virus programmet!

2. Skanna hela din dator efter virus..

3. Om du har fått virus, ta bort dem. Om det inte går, sök på google efter namnet på viruset så hittar du troligtvis ett removal tool som är till för JUST det viruset..

4. Dags att rensa från spyware, adware och malware... Ladda ner SpyBot S&D.
Och uppdatera SpyBot inifrån programmet, när du startar det.
Sök igenom systemet och rensa från allt skräp som kommer upp.


5. Gå in i Verktyg i SpyBot. Sen i fliken som heter något med hosts. Klicka på knappen "lägg till spybots hostlista". Nu är du skyddad mot de flesta dialers, tracking cookies osv. för att inte tala om de massiva mängder reklam du nu slipper!! Du kan bara nå verktygsmenyn genom att starta spybot i advanced mode från startmenyn!


6. Ok, nu forstätter vi med programmet HijackThis. Hijackthis kan ta bort plugins och spyware som "fastnar" i Internet explorer, i form av search bars till exempel.
Tanka Hijack.
Starta programmet, klicka på "Scan", och kryssa i alla rutor som har med searchbars (det står oftast BHO framför dem) att göra, detta får du lista ut själv (det är inte allt för svårt).


7. Ladda ner cwshredder, ett bra program som tar bort väldigt många Search Bars. Se till att detta program är uppdaterat, sedan klickar du på "Fix" och låter shreddern göra sitt jobb. När den är klar klicka på "Exit".




8. Nu behöver du Ad-aware

Starta Ad-aware, uppdatera till senaste versionen, sedan trycker du på "start" och kryssar i "activate in depth-scan". När den har hittat spyware som den troligtvis gör ta bort det och avsluta progarmmet.


Övrigt:

Det finns många virus som ändrar i hosts-filen. sök på Hosts i startmenyn->sök, öppna hosts i anteckningar och ta bort allt du tycker är misstänksamt (dock inte 127.0.0.1 localhost, då funkar inte internet).

Ladda hem dessa patchar om du inte har dom redan..!


( Locator Service )
( IIS Exploit )
( KB824146 )
( Blaster Patch )


HiJack this:

var väldigt försiktig med vad du tar bort. Vissa filer i listan är inte alls spyware eller liknande och ofta är det rena systemfiler som dras med. (Sa Svartvit)

När du har gjort allting i guiden så kan du ladda hem detta, förhindrar spyware att komma in i din dator. Klicka under för att ladda ned!

SPYWARE BLASTER